2013. április 26., péntek


A hetünk nagyon gyorsan elrepült holnap szombat és indulunk haza...

Látszik hogy Bence nagyon fáradt,de hősiesen küzd...

Elvették még  múlthéten a rollátort tőle és helyette visszakapta a 3 lábú botokat amivel olyan szépen egyenesen lépked...és úgy örül neki,mert ő nagyon szeret/szeretett botozni,mert arra és oda megy ahova akar vele.
A múlt héten még súlyok voltak a botra téve ami a hét elején már lekerült és nagyon ügyesen megy vele.

Nagyon sokat erősödött a 2 hét alatt...

Ma a nagy jutalom is elérkezett végre a kívánsága is teljesült "játszhatott" a kedvenc számítógépes gépen(ami nem játék hanem a nehezedést lehet rajta gyakorolni)

 és  megkapta az első érmét a lányoktól,nagyon büszke rá le sem veszi a nyakából..


Én nagyon meg vagyok vele elégedve tényleg néhány apró kis nyűglődésen kívül nem volt vele gond,nagyon akar állni egyedül  és alig várja,hogy a kis barátnője,Lili után ő is megtegye első lépését...ez tudom még nem most lesz,de tudom egyszer úgy is eljön...és ezért még sokat kell együtt izzadnunk.


Elbúcsúztunk mindenkitől és ismét itt marad a szívünkből egy kis darab...bye-bye Warsaw....bye-bye OLINEK....bye-bye Ania and Magda....

....és itt született meg a mottónk is :     DON'T WORRY,BE HAPPY..........

2013. április 21., vasárnap

A hétvége gyorsan elrepült.... tegnap végre átköltöztünk az albérletbe is ennek van előnye és hátránya is...Az előny hogy sokkal kényelmesebben élünk,több hely,főzés,mosás,melegítés lehetőségei ami viszont a hátrány,hogy kb 500 méterre van az OLINEK-től ez viszont ha rossz az idő hátrányt...

Pénteken este a terápia után Bence öltözés közben alakított,egyszer csak éreztem hogy nem is fogom akkor 23 másodpercig megállt egyedül,majd szombat délelőtt -kedvet kapott az előző nap sikerétől- mikor átköltöztünk 73 másodpercig megállt egyedül ez mára már 80 volt...Ezt a videót töltöttem fel a facebookra és olyan jó érzés volt a sok like és komment...Ma még Dr Park,aki a műtétet végezte is kommentelt nekünk:

Excellent. Independent standing precedes independent walking....vagyis
Kiváló. Független állás megelőzi az önálló járást.

Ez a mondat olyan örömet okozott nekem,hogy elmondani sem tudom,ez további erőt ad nekem amikor is hullámvölgybe érkezünk,mert sajnos ilyen van...
...és tudom,hogy itt most már csak előre vezet az utunk....

Ezt az eredményt maximálisan a varsói TheraSuit terápiának köszönhetjük,egész héten Ania és Magda nagyon keményen erősítették Bencét és tudom, hogy a jövő hét még többet hozhat,úgyhogy holnap megújult erővel vágunk bele az utolsó 5 napnak,Bence már nagyon várja...


 

2013. április 19., péntek

Hétfő óta nem voltam bent nem tudok túl sokat írni mit csinálhatnak ,de az biztos hogy már látszik ,hogy elkezdett ügyeskedni. Mint minden délután kimegyünk egy kicsit a levegőre , mert ha a szobába maradunk akkor annyira felpörög Bence , hogy nem tud elaludni este.
Így tegnap egy közeli parkban voltunk ahol "napoztunk" egy kicsit egy padon és egyszer csak Bence felállt a babakocsinál és egy egyenetlen úton tolni kezdte a babakocsit amiben semmi nem volt és olyan ügyesen lépegetett,hogy le voltunk döbbenve...eddig ha babakocsit tolta akkor le kellett súlyozni hogy fel ne boruljon.




A másik dolog ami nagyon nem ment neki a falnál/tükörnél oldalazás..(otthon bútorba kapaszkodva már ment a falaknál nem) na tegnap 4-5 lépést már falnál támaszkodva próbálkozott nagyon ügyesen.

A héten elvették tőle a rollátort,mert sajna már azzal is rájött,hogy hogyan tud a kezén menni és most 2 hétig nem is adják vissza (hogy otthon hogy lesz azt még nem tudom) most 2 háromlábúval közlekedik,de nem a tetejét fogva és rádőlve hanem a "száránál" mint a (nording walkingnál) és így nem tud a kezén járni...

Egész héten (a hétfő délutánt kivéve)nagyon jól dolgozott nagyon-nagyon meg vannak vele elégedve, remélem a következő hét is ilyen jó lesz...hétvégénk pihenéssel fog telni ja és  holnap végre apartmanba költözünk át.



2013. április 16., kedd

Sajnos tegnap este műszaki okok miatt nem volt internet( itt a szállodába ez mindig megesik velünk) ...

A tegnapi napon kezdetét vette a terápiánk...Délelőtt Aniaval tornázik Bence,aki mindig is nagyon jó hatással volt/van rá.Megbeszétük hogy a lábizmok és a has-,hát izmok erősítésére mennek rá.
Mit ne mondjak nagyon elfáradt,


de nem volt hajlandó pihenni és ezért a délutáni torna nem úgy sikeredett ahogy elterveztük.
Lévén első napról úgy gondoltam bent leszek....mivel,hogy a délutáni terapeutával Magdával(bár jól ismerik egymást)még nem tornáztak együtt.

Az első másfél órába nem is okozott gondot hogy bent vagyok,hanem amikor rákerült a ruha és keményebben kellett dolgoznia akkor kiborult a bili.

Úgyhogy holnaptól(vagyis mától) nem leszek bent vele...most ,hogy majdnem 12 órát aludt remélem jobban oda tud figyelni.




..és remélem hogy a hirtelen jött melegfront sem viseli meg nagyon (sajnos én magamon érzem már).

Most ért véget a mai terápiánknak ami nagyon nagyon jól sikeredett... és végre az internet is megjavult...

2013. április 13., szombat

....és igen elérkezett ez a nap is amikor ujra útra kellünk hogy egy lépéssel előrébb lépjünk az álmaink felé...elindulunk Varsóba ahol egy nagyon intenzív Thera Suit terápián veszünk részt,napi 5 órában.




Az utunk zökkenőmentes volt csak 15 óráig tartott mert azért bőven meg kellett álnunk pihenni is.(egy helyen meg kicsit elnavigált a navigáció így nem arra jöttünk amerre szerettem volna,de majd hazafelé....
Hál istennek Szlovákiába sem büntettek meg(ez volt a rémálommom)úgyhogy holnap kipihenjük az út fáradalmát és hétfőn belevágunk a közepébe...

2013. április 8., hétfő

Rég nem írtam,de nagyon fontos dolgok nem történtek velünk csak éljük napjainkat és itthon tornázunk napi szinten.

Ami nagyon sokat változott az elmúlt egy hétbe és ezen látszik is ,hogy kezd erősödni Bence az,hogy egész nap járkál a rollátorral vagy a bútorokba kapaszkodva és a nővérei iróasztalánál (ahol kutatni szokott)rengeteget tanulgat és nagyon készül az iskolára...





Ma megtörtént a beíratkozás is az iskolába és az varsói utunk is elintéződött,úgyhogy már csak 5-öt alszunk és szombat hajnalba irány Varsó,aminek most -Bencével ketten- autóval vágunk neki ,ez  800 km jelent és kb 12 óra lesz az út.
Nagyon várjuk már mert nagyon sok erősödést várunk ettől a két héttől....