2014. július 28., hétfő

Elmúlt két hét mióta hazaérkeztünk Varsóból és nagyon sok fejlődést tapasztaltunk azóta...először is hogy a két egylábújával a szobájából kisétált hozzám a konyhába zokniba ortézis nélkül(sosem csinált ilyet ),próbálja erőteljesen egyre több sikerrel az első önálló lépéseket sajnos még az egyensúlyát kell hozzá kicsit fejleszteni az akarat már nagyon megvan..,a futópadon az eddigi 0,8 km/h sebességet feljebb lehetett vinni és 1 km/h-n simán lesétál minden nap 20 percet....nagyon akar és ez az eddigiek után óriási öröm számunkra!!!



Ma hajnal 4-kor útnak indultunk,hogy egy 3 hetes táborban vegyünk részt a Budai Gyerekkórházban, Budapesten.
A hosszú út után(ahol persze egy percet sem aludt) volt neki egy óra gyógytornája,ahol is a gyógytornász is nagyon meg volt elégedve vele április óta ismét sokat erősödött.Ami nagyon tetszett,hogy végre van futópaduk és szobabicajuk is,bár csak felügyelettel de lehet használni.

Nagy meglepetés volt ma délután,hogy heti kétszer lesz kutyaterápiánk is.Ezenkívül még művészeti terápia és csoportos játék is vár Bencére a minden napi gyógytorna  mellett. De a legjobban a kutyaterápia a sláger most...azt tudni kell,hogy nagyon szeretne egy segítőkutyát kapni, ami sokat segítene neki  és nem csak a mindennapokban,hanem egy igazi lelki társ lenne számára. Így most nagyon boldog volt amikor is Lepke és Barka megjelent :) Bence nagyon élvezte a foglalkozást és várja már a szerdát ,hogy találkozzon ismét velük.





 Elég jól viselte a mai napot bár fáradt volt azért még este vacsorára és vissza is a szobánkba(ami egy emelettel lejebb van) a két háromlábújával sétált.Ez azért is nagyon fontos,mert a célunk,hogy szeptembertől az iskolába is ezzel közlekedjen a hátul húzos rollátor helyett.






2014. július 12., szombat

Szerencsésen hazaérkeztünk Gyulára.Talán eddigi legrövidebb időtt "futottuk".
Reggel hajnali 5:15-kor indultunk Varsóből és 14 óra alatt tettük meg a 800 km. Az eső ömlött egész Magyarország határáig..így ez is nehezítette a haladásunkat ,viszont megállni sem nagyon álltunk, legelőször délben ebédelni akkor már közel a lengyel-szlovák határhoz. Bence nagyon jól bírta az utat...én nehezebben viseltem,hogy nem lehetet megállni.


Itt kénytelenek voltunk megállni,mert úgy esett,hogy nem láttunk semmit...

A hegyekben egy maratoni futóversenyt is láttunk...





A máskor csendes patak...



Magyarországon legalább az eső nem esett.

....és mire hazeértünk a nap is kisütött...



2014. július 11., péntek

Véget ért Bence számára a két hetes "kiképzés".Nagyon nagy harcos a fiam,büszke vagyok rá,mert tényleg nagyon ügyesen dolgozott és összesen 19 zöld és egy sárga minősítést szerzett...és a  héten még egy nagy csomó matricát is,ami akkor járt ha egy-egy feladatot jól teljesített :) Nagyon elfáradt,ez ma délben már erősen érződött rajta...




Nagyon köszönjük mindenkinek aki támogatott,segített nekünk. Én látom,hogy ismételten sokat erősödött Bence és igazából mostmár az akarat is megvan benne,hogy saját magáért csinálja. Ez a terápia nagyon sokat lendített eddig is rajta,de reményeim szerint most,hogy már elkezdte magáért csinálni ez mégtöbbet hozhat.

A tervünk az -és reményeink szerint sikerül - ,hogy legalább 3-4 havonta részt tudunk venni ezen a terápián. Terveink szerint októberben visszajövünk ismételten egy 2 hetes intenzívre.

Most pedig pakolás és hajnal 5-kor indulás Gyulára :)

Köszönjük az OLINEK-es lányoknak a kemény munkát! Thank you Magda,Ola and Iza!!!









2014. július 9., szerda

A hèten 9- től és 14:30- kor kezdődnek a terápiáink. A múlt héten kipróbálhattuk,hogy délután csak 5 órakor kellett visszajönnünk  a terápiára.Ennek nagyon nagy előnye volt,hogy nagyon kevesen voltak így jobb volt dolgoznia Bencének ,több pihenőideje volt ebéd után.. Hátránya,hogy 8 után értünk a szállásunkra és soká kerültünk ágyba.
Most a héten már 5 órakor végzünk,tud még egy kicsit játszani ,viszont a két terápia között kevés az idő ..épp egy egy mese vagy egy kis zenehallgatás fér bele az ebéd után...



Hétfő óta délelőtt Ola van vele,szerintem nagyon jól dolgoznak együtt ,abból ahogy Bence beszél róla igazán nagyon megkedvelte őt..
Délutánra  már fáradt,de Magdánál is próbálja a legjobbat kihozni magából, most még az is nehezíti a helyzetet,hogy két napja már 30 fok van,ő hosszú nadrág, póló és mèg a speciális ruha, mire a foglalkozásúak vége addigra csavarni lehet a ruhájából a vizet :( De a három nap alatt csak zöldet kapott és bár Bence mondja nekem,hogy néha nagyon nehéz és sokszor érzi,hogy nem bírja tovább,de erőt vesz magán és küzd ...és a megérdemelt jutalom a Lollipop(nyalóka) sem maradhat el :)



2014. július 4., péntek

Ma vége lett az első hetünknek...Bence hihetetlenül akart és ez meg is látszott ,mert délután 9:1-re zárta a zöldek javára a hetet,sajnos 1db se nem zöld se nem piros-a is becsúszott ma délután. Ezt nagyon nehezen viselte,hangosan sírt ugyanakkor meg ez eddig  legjobb teljesítménye volt ez a 9 zöld egy hétre. Az meg érthető, hogy péntek délutánra elfáradt és már nehéz volt koncentrálnia, de Bence már azon kiborult ,hogy nem a szokásos zöld ruhát adták rá hanem a kissebb pirosat amit nem nagyon szeret....Hát igen ilyen egy pasim van...

Kissé fáradtan eszik a villamoson :)

 Jön végre a hétvége és egy kis pihenés és hétfőtől újult erővel  kezdjük a második hetünket...ma tudtam meg,hogy lett egy kis változás Ola lesz reggel Bencével 9-től és Magda meg délután fél 3-tól.

2014. július 2., szerda

huhh és  el sem hiszem,hogy végre sikerült...hosszas kb 2 éves tervezgetés és rágódás után, erős barátnői segítséggel múlthét péntek óta hivatalosan is Bencének lett egy alapítványa.A neve a blogból ered :Turbucz Bence az Álmok Útján Alapítvány.
2 éve folyamatosan sokat gondolkoztam rajta,hogy kéne,mert azért sajnos anyagilag eddig is nagyon megterhelte a családi kasszát Bence fejlesztése,intenzív terápiái,különórái és persze a fejlesztő eszközök amibe az állam csak részbe nyújtott segítséget (vagy egyáltalán nem)  és a többi kiadás a szülő vállát nyomja.

Ezért hálás köszönet nagyon jó barátnőimnek Mónikának, párjának Fecónak, Edinának és párjának Csabának akinek külön is nagyon nagy köszönet,mert elviselte a variálásaimat, Ő az aki a honlapunkat tervezte,készítette és irányítja.
A csajok a fő lelki támaszaim ,ők azok akikkel már több mint  20 éve barátnőim és mindig  maximálisan mellettem álltak és állnak.Köszönöm!!!

Nagyon-nagy köszönet az ügyvédünknek Dr. ifj.Dévényi-Dabrowsky Gézának a Dévényi és Társai Ügyvédi Irodából,amiért segített nekünk és megcsinálta az alapító okiratot és hogy bejegyezték az alapítványt...Nagyon Köszönjük!!!

Most támogatókat keresünk akik segíteni tudnának nekünk,hogy valóra váljon nagy álmunk és Bence egyedül járhasson.
A honlapunk is szeretnénk a támogatóinkat megjelentetni,hogy ezzel is köszönetet mondjunk nekik.

Honlapunk egyenlőre még itt található: http://www.primcom.hu/Bence/

Facebookon is jelen vagyunk: https://www.facebook.com/bencealomorszag


Bence továbbra is nagyon ügyesen dolgozik.Eddig 6 zöldje van vagyis mindegyik terápián jól dolgozott és erre nagyon büszke is.Aki esetleg még nem tudja elmesélem hogy ez egy régi story...Bence amikor talán másodszor volt itt Varsóban,akkor kapott egy jelzőlámpát,egy olyan hagyományos  egyik oldalán piros,másikon zöld..


az akkori terapeutájával kitalálták,hogy ha az óra végén zöldet kap akkor jól dolgozott,de ha pirosat akkor rosszul. Volt olyan is hogy "sárga" ekkor közepes volt a teljesítménye...Ez a szokás azóta is megvan és Bence igényli(minden új terapeutának el kell mondani,hogy hogyan is van...) Na eddig mindig be-becsúszott már az első napokban egy-egy piros,de most úgy néz ki alakul a gyerek,én azt gondolom ls mostmár elmondhatom,hogy Bence nem csak az én kedvemért vagy egy-egy játékért csinálja jól a feladatott,hanem kezd saját magáért is tenni valamit....
Elérkezett a kritikus 3.nap is ,ez mindig nagyon szörnyű nap nekünk,már tegnap este  jelezte,hogy kezd izomláza lenni, ez az intenzív tornának köszönhetően ,de este elbeszélgettünk róla,hogy ha rádolgozunk akkor napról-napra jobb lesz és nem fog fájni...és ma este már nem is panaszkodott.

Tegnapi jutalom :)
Egy kis torna előtti relax...

Egy kis délutáni uzsi és színezés torna előtt :)